Makelaar Enschede

Het inschakelen van een makelaar bij het verkopen of kopen van een huis is niet verplicht. Je kunt het ook zelf doen. Het grote voordeel van je huis zelf verkopen is dat het een hoop geld scheelt. Op een verkoopprijs van 200 duizend euro toch al snel twee tot drieduizend euro.

Het nadeel is dat het verkopen van een huis een hoop tijd kost. Je moet zelf de bezichtigingen regelen en thuis zijn om de kijkers te ontvangen, je moet zelf zorgen dat je huis bij potentiële kopers onder de aandacht wordt gebracht en tenslotte moet je ook nog onderhandelingen. Vraag je voordat je de verkoop zelf ter hand neemt eerst af of je die tijd hebt, én of je
beschikt over de onderhandelingsvaardigheden.

Besluit je je huis zelf te verkopen, begin dan met het verkennen van de markt. Dat proces start bij Het Kadaster waar je de vraagprijs bepaalt. Daarna begin je met je marketingplan. Maak gebruik van je eigen netwerk en sociale media als Facebook, maar zet je huis ook zeker op woningsites. Op Jaap.nl kun je je huis helemaal zelf plaatsen.

Om met je woning op Funda.nl, de grootste huizensite van Nederland, te komen, heb je wel de hulp van een NVM-, VastgoedPro- of VBO-makelaar nodig, maar je hoeft niet echt met die makelaar in zee. Je koopt via de makelaar voor een
paar tientjes een plekje op Funda. Let wel op dat soms de plaatsing op Funda automatisch wordt verlengd.

Makelaar Enschede

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *